open-navfaktor-logo
search
Upućen mail
Samir Suljević tvrdi da ne napušta SDP
Ne postoje nikakva trvenja unutar Kantonalne organizacije SDP-a BiH u Sarajevu, a ukoliko bi do toga i došlo, jedino mjesto za rješavanje takvih situacija jesu unutarpartijski organi SDP-a, a ne društvene mreže ili mediji
22.11.2019. u 13:19
get url
text

Iz press službe Kantonalnog odbora SDP Sarajevo na redakcijski mail portala Faktor upućen je demant koji u cijelosti prenosimo. Iako u tekstu koji smo objavili nije decidno navedeno da Samir Suljević, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, napušta ovu stranku, već je sve ostavljeno pod znakom pitanja, u demantu koji je stigao isključivo se osvrću samo na tu informaciju. O ličnom nezadovoljstvu, te činjenici da je ostao bez delegatske pozicije ni riječi.

-Dana 22. novembra 2019. godine na Vašem portalu objavili ste tekst pod naslovom "Izvarali ga 'drugovi': Da li i Samir Suljević napušta Klub zastupnika SDP-a u Skupštini KS?".

U cilju cjelovitog i istinitog informiranja javnosti, zahtijevam da na Vašem portalu, u skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH, objavite demantij koji vam dostavljam. Ukoliko isti ne objavite, bit ću prinuđen da Vas tužim za klevetu.

Apsolutna je laž da sam ikada pomislio da napustim Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini Kantona Sarajevo. Stoga, odgovor na Vašu konstrukciju naslova glasi: Samir Suljević ne napušta Klub zastupnika SDP u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ne postoje nikakva trvenja unutar Kantonalne organizacije SDP-a BiH u Sarajevu, a ukoliko bi do toga i došlo, jedino mjesto za rješavanje takvih situacija jesu unutarpartijski organi SDP-a, a ne društvene mreže ili mediji.

Istina je da je došlo do telefonskog poziva autorice teksta portala Faktor, ali mi nisu bile predočene informacije koje ste jutros objavili u tekstu, nego je telefonski poziv bio potpuno druge prirode, u vezi s mojim radom u Skupštini. Autorici teksta sam odgovorio da se možemo čuti sljedeće sedmice, kako bih adekvatno bio informiran o temama o kojima je autorica željela razgovarati. Na kraju, želim Vas informirati da ostajem potpuno posvećen svom radu kao zastupnika i predsjednika Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo, jedne od najjačih lokalnih organizacija unutar SDP-a".

VEZANI TEKST- Izvarali ga "drugovi": Da li i Samir Suljević napušta Klub zastupnika SDP-a u Skupštini KS?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.