open-navfaktor-logo
search
Prirodno i učinkovito
Samo tri sastojka: Kako za jednu minutu napraviti kremu protiv bora
Većina komercijalnih krema za oči je veoma skupa, ali i prepuna hemikalija koje mogu dovesti do brojnih neželjenih efekata
14.05.2019. u 09:08
get url
text

Dr. Nina Roos kaže da je naša koža prozor u ono što se dešava u drugim dijelovima tijela.

Koža oko očiju je vrlo delikatna jer je pet puta tanja od one na ostatku lica. Zbog toga je područje pod očima sklono oticanju i nadutosti, tamnim krugovima, suhoći i svrabu, piše Healthy Food House.

Ovi simptomi mogu biti uzrokovani mnogim faktorima, kako vanjskim tako i unutrašnjim. Genetika je važna za zdravlje naše kože, kao i životne navike. Stres, pušenje i umor su njeni veliki neprijatelji, jer su među glavnim uzrocima umornog izgleda. Također, štetan utjecaj sunčanja čini kožu sklonom suhoći i dehidraciji.

Većina komercijalnih krema za oči je veoma skupa, ali i prepuna hemikalija koje mogu dovesti do brojnih neželjenih efekata. Stoga predlažemo sljedeću jednostavnu kremu za oči od tri sastojka koja će zaštititi osjetljivu kožu oko očiju i spriječiti prerano starenje.

Sastojci:

2 kapsule vitamina E

1 kašika organskog kokosovog ulja

2-3 kapi eteričnog ulja tamjana

Upute:

Stavite kokosovo ulje u staklenu posudu i zagrijte ga. Zatim dodajte kapsule vitamina E i ulje od tamjana. Dobro promiješajte i prenesite kremu u malu kutiju sa poklopcem. Čuvajte u frižideru.

Prije spavanja stavite malu količinu kreme na područje ispod očiju. Možete to ponoviti i ujutru, ali onda sačekajte 10 minuta prije nanošenja šminke.

Osnova ove kreme je kokosovo ulje, koje ima jaka hipoalergijska svojstva. Vitamin E je moćan antioksidant koji pomaže zdravom rastu kože i sprečava oštećenja i modrice, dok ulje od tamjana podržava zdravu regeneraciju ćelija, tretira kožu i sprečava ožiljke i strije.

Bit ćete pozitivno iznenađeni učinkom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.