open-navfaktor-logo
search
Kolaps
Saobraćaj u centru Sarajeva blokiran, na sporednim pravcima kolone vozila, vozači negoduju
U skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja ove utrke, saobraćaj u centru Sarajeva je potpuno obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce
15.09.2019. u 11:12
get url
text

Oko 2.000 trkača startalo je jutros ispred Sarajevo city centra na 13. sarajevskom polumaratonu, u okviru kojeg se održavaju tri utrke - polumaraton, štafetni polumaraton i fun run trka od četiri kilometra.

U skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja ove utrke, saobraćaj u centru Sarajeva je potpuno obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Zbog toga je već došlo do formiranja gužve, a kako nam javljaju čitatelji, u naselju Koševo je zbog ogromnih kolona vozila situacija na rubu incidenta.

{$galerijaFotografija}

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su nam kazali da zasad nema prijavljenih incidenata, te da su imali pritužbe građana zbog gužvi.

Vozače pozivaju na strpljenje i preporučuju im da pokušaju iznaći alternativno rješenje do 12 sati, do kada je snazi obustava saobraćaja.

Ruta polumaratona, ukupne dužine 21,1 kilometar, kreće od SCC-a na Marijin Dvoru, preko Skenderije, Obalom Kulina Bana i Darive, gdje se pravi okret te nastavlja istim putem nazad, preko Baščaršije, ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titove do Higijenskog zavoda, gdje se skreće prema Pionirskoj dolini i stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo", pa se istom dionicom vraća nazad do Higijenskog zavoda i prema SCC-u,nakon čega se ulazi u Vilsonovo šetalište i trči do Dolac-Malte, gdje je okret, a potom slijedi povratak kroz Vilsonovo do cilja ispred SCC-a.

Podsjećamo, i iz KJKP-a GRAS su zbog gradske trke najavili izmjene saobraćaja u trajanju od 7 do 12 sati:

- Tramvajski saobraćaj se odvija na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle nije u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;
- Trolejbuski saobraćaj za Jezero nije u funkciji i preusmjeren je na terminal Trg Austrije;
- Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenja polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polazi sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraća trolejbuskom trasom;
- Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjaju polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polaze sa terminala Drvenija;
- Ostale autobuske i minibuske linije čiju trasu koriste ili presjecaju učesnici trke (linije koje polaze sa terminala Sutjeska, Drvenija i Park) privremeno će se obustavljati do prolaska trkača.

Kolaps u saobraćaju, Koševo, 15. 09.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.