open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
Sarajevo na vrućem gostovanju srušilo Borac i istaklo šampionske ambicije
Fudbaleri Sarajeva savladali su Borac u derbiju 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
24.07.2022. u 18:52
get url
text

Bordo tim je slavio sa 3:1 u Bosanskom Novom, gdje Borac igrao svoje domaći zbog rekonstrukcije terena na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Uprkos velikoj vrućini i otežanim uvjetima za igru, igrači oba tima su pružili dosta kvalitetnu igru u prvom poluvremenu.

Redale su se prilike pred oba gola, a u promašajima su prednjačili Čataković u dresu Sarajeva i Mrkaić kod Borca.

U nekoliko navrata golmanu Borca prijetio je i Džafić, ali je Ćetković u prvom dijelu uspio zaustaviti sve udarce koji su išli u okvir njegovog gola.

Sarajevo je povelo na otvaranju drugog poluvremena u Bosanskom Novom. Bila je to majstorija Dala Varešanovića. Oduzeo je loptu na svojoj polovici, istrčao kontru i matirao Ćetkovića.

Već u narednom napadu Zakarić je zatresao mrežu Sarajeva, ali je pogodak poništen, jer je fudbaler Borac kod prijema lopte igrao rukom.

{$galerijaFotografija}

Nakon sat igre lijepa akcija Borca. Subić je probio lijevu stranu, ubacio je u kazneni prostor, gdje Begić mlako šutira glavom.

Nedugo potom Pokušao je i Piščević, ali je Mujakić izblokirao njegov pokušaj.

Domaći su izjednačili u 69. minuti. Mrkaić je kaznio nesmotrenost golmana Dizdarevića, koji je bespotrebno istrčao po loptu. Napadač Borca je prvi stigao do lopte i sa njom se ušetao u gol za veliko slavlje domaćih.

Primljeni gol nije sputao Sarajevo, a gosti su u 77. minuti stigli do novog vodstva. Rezervista Kobiljar iskoristio je neodlučnost Ćorića, zaobišao je Ćetkovića i pospremio loptu u mrežu.   

Sve nade domaćih da mogu ostati neporaženi pale su u vodst u 87. minuti. Golman Ćetković se poigravao, izgubio je loptu, a još jedan rezervista Ikić pogađa za 1:3.  

Borac - Sarajevo - Bosanski Novi, 24.07.2022.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.