open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sarajevo "skida" Borac s trona?
Sarajevo i Borac večeras će od 20 sati na stadionu Asim Ferhatović - Hase odigrati derbi sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovinu.
11.09.2020. u 08:32
get url
text

Prva utakmica nakon prve reprezentativne pauze donosi i derbi kola.

Borac je trenutno lider na tabeli, sa bodom više, ali i utakmicom više od aktuelnog prvaka BiH, koji sasvim sigurno večeras želi preuzeti tron.

Banjalučani su posljednju pobjedu na najvećem bh. stadionu uknjižili prije 10 godina, kada je bilo 0:1. Doduše, Borac je tri godine kasnije trijmfao i službenim rezultatom 0:3, kada su navijači Sarajeva utrčali na teren, a meč je prekinut.

- Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju… O tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu - rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Jagodić na Koševu ne može računati na Sinišu Dujakovića.

S druge strane, Vinko Marinović požalio se na moguće probleme sa svježinom u ekipi. Veliki broj fudbalera Sarajeva odigrao je dva susreta za mladu reprezentaciju, a u duelu sa Moldavijom povrijedio se i golman Vladan Kovačević.

- Bili smo bez šest igrača. Odigrali su dvije utakmice za mladu reprezentaciju - Salčin, Pidro, Mustedanagić... Njih ćemo pokušati maksimalno osvježiti. Na nekim mjestima imamo rješenje i svježinu, na nekim nemamo. Ostali igrači maksimalno spremni - poručio je trener jedinog tima koji u novoj premijerligaškoj sezoni ne zna za poraz.

Duel na Koševu sudi Elvis Mujić iz Banovića. Utakmicu direktno prenosi Arena Sport.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.