open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Sarajevo večeras traži novi podvig, prvak BiH želi preko Dinama do trećeg pretkola
Fudbaleri Sarajeva večeras na gostovanju kod bjeloruskog Dinamo Bresta igraju susret drugog pretkola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka.
26.08.2020. u 07:21
get url
text

Nakon što su u prvom pretkolu s 2:0 savladali velškog prvaka Connah’s Quay Nomads, izabranike Vinka Marinovića večeras očekuje mnogo ozbiljnii protivnik.

VEZANI TEKST - Evo gdje možete pratiti utakmicu Dinamo - Sarajevo

Koliko je prvak Bjelorusije ozbiljan rival ponajbolje govori podatak da su prije osam dana s čak šest golova u mreži ispratili Astanu, tim koji je ranijih godina bio redovan učesnik grupnih faza evropskih kupova.

- Znamo da se radi o dobroj i kvalitetnoj ekipi, koja je šampion Bjelorusije. Protiv Astane su pokazali dosta dobar fudbal, odigrali dosta dobro i pokazali kvalitet koji posjeduju - rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović.

Ipak, da će i prvak naše države imati svoje šanse u večerašnjem susret potvrđuje susret bjeloruske Vysshaya lige, u čije je 22. kolu koje je odigrano prije pet dana Belshina trijumfovala s 2:1 u gostima kod Dinama.

- Očekuje nas teška utakmica, suprotna onoj u Velsu. Ovo je ekipa koja zna da igra, to će nam više odgovarati. Gledali smo utakmice, napravili analizu, ostaje nam da na terenu prikažemo maksimalnu borbenost, dobru igru i svakako prođemo dalje - poručio je Keste Velkoski, kapiten prvaka Bosne i Hercegovine.

Utakmica Dinamo - Sarajevo igra se sa početkom u 20 sati, a pravdu će dijeliti Kipranin Loukas Sotiriou.

Na kraju još vrijedi napometnui da u Bjelorusiju zbog povrede lista nije otputovao Besim Šerbečić, a pobjednik ovog susreta takmičenje će nastaviti u trećem pretkolu Lige prvaka gdje neće imati status nosioca.

Liga prvaka, 2. pretkolo:
AZ Alkmaar - Viktoria Plzen (16.30 sati)
Celje - Molde (18)
Qarabag - Sheriff Tiraspol (18)
Suduva - Maccabi Tel Aviv (18)
Lokomotiva - Rapid (19)
Ludogorets - Midtjylland (19.30)
CFR Cluj - Dinamo (20)
Dinamo Brest - Sarajevo (20)
Legia - Omonia (20)
Young Boys - Klaksvik (20.15)
Celtic - Ferencvaros (20.45)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.