open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci: "Status i ugled SDA su mi preči od karijere i ličnog statusa"
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije.
02.03.2020. u 18:24
get url
text

O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici Kolegija stranke, koja je zakazana za utorak. U obrazloženju ostavke Sarajlić je naveo da je cijeli život posvetio odbrani Bosne i Hercegovine, vojnoj i političkoj.

- U toj borbi sam bio na različite načine ranjavan. Ponekad mi se čini da su rane stečene u miru bolnije od onih ratnih. U svakom slučaju, status i ugled prve bošnjačke i bosanskohercegovačke stranke su mi preči od karijere i ličnog statusa – napisao je Sarajlić.

Kazao je da je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Ipak, naglasio je da je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

- Ta kampanja je obilovala niskim udarcima, uvredama, diskvalifikacijama, ali i manipulacijama koje su čak dovodile u pitanje i ratni angažman generala Prevljaka, naveo je Sarajlić.

Posebno je naglasio da će o svim detaljima koji se odnose na prljavu kampanju tokom izbora u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo usmeno upoznati rukovodstvo stranke.

Odluku o ostavci, kako saznajemo, Sarajlić je donio odmah po izbijanju afere, a jučer ju je u pisanoj formi dostavio. Ostavka je uslijedila nakon što je poraženi kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Semir Efendić objavio snimak čiji je Sarajlić akter, a koji je u javnosti izazvao burne reakcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.