open-navfaktor-logo
search
Demant
Šatorović: Odbacujem mogućnost da Bajramović ili bilo ko drugi bude moj savjetnik
Šatorović, koji je na mjesto predsjednika izabran na Kongresu održanom u nedjelju, još uvijek nije, navodi se u demantiju, preuzeo dužnost
25.10.2018. u 19:54
get url
text

Nakon što je Faktor objavio informaciju da će dosadašnji predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović ostati uposlenik krovne sindikalne organizacije i to u svojstvu savjetnika njegovog nasljednika na toj poziciji Selvedina Šatorovića, reagirali su iz SSSBiH.

Šatorović, koji je na mjesto predsjednika izabran na Kongresu održanom u nedjelju, još uvijek nije, navodi se u demantiju, preuzeo dužnost.

- Objavljeni tekst apsolutno ne odgovara istini. Predsjednik Šatorović će funkciju predsjednika SSSBiH preuzeti 1. novembra 2018. godine, a o svim odlukama koje će donositi javnost će biti blagovremeno informisana – navodi se u dopisu.

S obzirom da je u demantiju konstatirano kako Bajramović nije imenovan za savjetnika jer Šatorović još nije preuzeo dužnost, zanimalo nas je da li će na tu poziciju biti imenovan nakon 1. novembra, odnosno nakon formalnog preuzimanja predsjedničke pozicije.

- Potpuno odbacujem mogućnost da će Ismet Bajramović biti savjetnik predsjednika i vrlo direktno izjavljujem da gospodin Ismet Bajramović, niti bilo ko drugi, neće imati poziciju savjetnika jer ta pozicija nije predviđena sistematizacijom, a Selvedinu Šatoroviću kao predsjedniku ne treba nikakav savjetnik – kazao je Šatorović u razgovoru za Faktor.

Da li će Bajramović ostati uposlenik SSSBiH u drugom svojstvu, još uvijek nije poznato, a podsjetit ćemo da je u ranijoj izjavi za Faktor izjavio kako ga "sindikalci neće ostaviti bez hljeba".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.