open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Šćepanović: Znali smo da moramo pojačati u drugom dijelu; Elezović: Zaslužena pobjeda Sarajeva
Fudbaleri Sarajeva savladali su večeras na zeničkom Stadionu Bilino polje konjički Igman s 3:1 (1:1), čime su stigli do drugog uzastopnog, a sedmog trijumfa ove sezone.
30.10.2022. u 19:51
get url
text

Sarajevo je, nakon promjene na kormilu te dolaska Emira Obuće umjesto Feđe Dudića, uspjelo upisati dva uzastopna trijumfa.

- Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući način, postigli smo gol u ranim minutama utakmice. U nastavku smo dominirali, ali ono čega smo se najviše pribojavali, njihove tranzicije, primili smo gol.

U drugom smo poluvremenu znali da moramo da pojačamo, da budemo strpljivi, mirni… To je urodilo plodom i zasluženo smo pobijedili - istakao je pomoćni trener Sarajeva Vučina Šćepanović.

Napomenuo je kako ih očekuje serija utakmica koje nisu nimalo lake, jer nijedan protivnik nije lak, a očekuje ih gostovanje kod Slobode koja u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača.

Trener Igmana Adnan Elezović čkazao je da njegovi igrači nisu dobro ušli u utakmicu, nisu se pridržavali plana te da su iz greške primili gol.

- Međutim, kako je vrijeme odmicalo bili smo sve bolji i bolji, uspjeli smo poravnati i možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom. Sarajevo je u nastavku vršilo pritisak, naša reakcija nije bila prava. Zaslužena pobjeda Sarajeva - kazao je Elezović, koji je istakao kako je zbog povreda i izostanka tri igrača imao problema s igračima veznog reda.

Posušje, Sloga i Sloboda su mečevi koji su preostali Konjičanima, a u narednom će kolu dočekati Posušje. Pobjeda u tom meču bi im, dodao je Elezović, omogućila da mirnije uđu u preostale dvije utakmice jesenjeg dijela.

Šćepanović je u odgovoru na novinarsko pitanje istakao kako je Enedin Mulalić opravdao povjerenje te da je, kao izdanak Akademije Sarajeva, pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.