open-navfaktor-logo
search
Povratnik u Bundesligu
Schalke na korak od negativnog rekorda, hoće li Kolašinac biti taličan za Rudare?
Fudbaleri Schalkea poslije 14 kola Bundeslige zauzimaju posljednje mjesto na tabeli sa samo četiri osvojena boda, a posljednju pobjedu upisali su 17. januara 2019. godine.
04.01.2021. u 16:45
get url
text

Nakon poraza na gostovanju kod Herthe rezultatom 3:0, tim koji je pred Novu godinu pojačao Sead Kolašinac u seriji je od 30 utakmica bez trijumfa. Ekipuz iz Gelsenkirchena još samo jedan meč dijeli od toga da izjednače negativni rekord Tasmanije 1900 Berlin, koja je u sezoni 1965/1966 uvezala čak 31 meč bez pobjede.

Sead Kolašinac bi povratnički debi za klub u kojem je ponikao trebao upisao u duelu 15. kola, u kojem će Schalke na Veltins Areni ugostiti ekipu Hoffenheima.

Jedan zanimljiv podatak možda bi mogao biti odlučujući za prekid crne serije Rudara. Naime, u periodu od 2012. do 2017. godine kada je nosio dres Schalkea, Kolašinac je protiv Hoffenheima odigrao pet mečeva u Bundesligi. U četiri od pet susreta Kraljevskoplavi su slavili, dok je jedan duel završen bez pobjednika.

Ko zna, možda će bh. reprezentativac i ovoga puta biti taličan za klub u čijim je redovima ponikao, a zbog kojeg se odrekao velikog dijela plaće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.