open-navfaktor-logo
search
Sramotno
SDP-ov dežurni cirkusant Mašić koristi tragediju u Turskoj i Siriji za prizemno politikanstvo
Damir Mašić, SDP-ovo dežurno piskaralo i cirkusant sa društvenih mreža, ni u slučajevima tragedije kakva je zadesila Tursku i Siriju usljed zemljotresa, ne propušta priliku za prizemne političke obračune. 
09.02.2023. u 12:48
get url
text

VEZANI TEKST - Reagirali iz Vlade FBiH zbog zlonamjernog izvlačenja iz konteksta izjave premijera Novalića

Ovog puta je objavio na Twitteru izjavu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, izvučenu iz konteksta, s ciljem Novalićeve diskreditacije. 

Novalića je želio predstaviti kao nekog ko se raduje činjenici da su ljudi pod ruševinama svojih domova koji su se urušili u zemljotresu?!

- Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. Čovjek koji je već punih osam godina premijer i kojeg bi SDA rado ostavila i naredni mandat na tom mjestu - naveo je Mašić uz video koji je izrezan i izmontiran tako da gledalac ima potpuno pogrešnu predstavu o tome šta je Novalić stvarno rekao.

 

A na pitanje novinarke o činjenici da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije odradilo svoj posao i nije na vrijeme dalo saglasnost za odlazak spasilačkih ekipa iz BiH u Tursku, premijer je rekao: 

 

VEZANI TEKST - Slučaj timova za Tursku bio je Dodikova pokazna vježba novim partnerima, Konaković našao opravdanje za Nešića

- Dolje, zamislite neke ljude, djecu, žene, možda još uvijek živi, a želimo da ih je što više, pod ruševinama čekaju našu pomoć. Bilo kakva druga natezanja i nagađanja nisu dobrodošla ovog momenta. 

Dok se Mašić i njemu slični na perfidan, morbidan, način bave konstrukcijama i politikanstvom želeći deskreditirati Novalića, za to vrijeme Vijeće ministara kojeg čine i članovi "Trojke", danima ne radi svoj dio posla i ne daje potrebne saglasnosti za bh. spasilačke ekipe.

Dopredsjedavajući Vijeća ministara je Zukan Helez, potpredsjednik Mašićevog SDP-a, koji javnosti ne objašnjava zašto su on, Elmedin Konaković, Edin Forto i ostali dozvolili ovakvo međunarodno sramoćenje države Bosne i Hercegovine, usljed čeka su spasilačke ekipe iz FBiH i RS-a otputovale u Tursku kao da se radi o ekipama iz različitih država. 

VEZANI TEKST - Mašić izbrisao objavu na Twitteru: Kako je davanje novca za Čovićevu HAZU preko noći prestala biti izdaja

Dugogodišnji zastupnik Mašić i ranije je bio sklon skandaloznom ponašanju na društvenim mrežama pa je nedavno, zbog svoje nepromišljenosti, brisao objave kojima je ranije pokušao deskreditovati političke oponente. Stranka čiji je član i općenito koalicija kojoj pripada Mašić, našla se u poziciji da su - izdajnici. Naime, tako je Mašić ranije nazivao političke oponente, a kada su se on i njegove kolege iz koalicije našli u sličnoj situaciji, Mašić je brisao ranije objave. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.