open-navfaktor-logo
search
Hvale Zmaja
Seadu Kolašincu porasla moć kod Hrvata, Marseille će mu ponuditi novi ugovor
Fudbaleri Marseillea u seriji su od sedam uzastopnih pobjeda (šest u prvenstvu i jedna u Kupu), a zasluge za to idu i na račun našeg reprezentativca Seada Kolašinca.
18.01.2023. u 21:35
get url
text

Zmaj je odigrao sve utakmice i postigao je tri gola, a sjajni nastupi bili su povod da se o našem reprezentativcu raspišu i francuski mediji.

- Sead Kolašinac je nakon teškog starta sve uvjerljiviji u OM gdje se u nekoliko navrata pokazao vrijednim i odlučnim. Do te mjere da se sada priča o produžetku ugovora s defanzivcem, kojem ugovor istječe sljedećeg juna - piše RMC, dodavši:

- Kolašinac već nekoliko sedmica nije isti igrač. Stigao je prije godinu bez samopouzdanja. Borio se kako bi pokazao kvalitetu pod trenerom Jorgeom Sampaolijem. S Igorom Tudorom mu je porasla moć. Uvjerio je hrvatskog stručnjaka da može igrati u liniji s tri stopera.

Kolašinac je u siječnju 2022. godine došao u Marseille kao slobodan igrač. Ranije je nastupao za Arsenal i Schalke. Navodi se kako je Kolašinac teško doživio ispadanje Marseillea iz Lige prvaka, no dodaje kako je "od tada to nadoknadio odlučujućim golovima i spektakularnim asistencijama" protiv Monaca, Lorienta i Toulousea.

- Pravedna nagrada za igrača kojeg jako cijene Igor Tudor i čelnici Marseillea. Pablo Longoria (predsjednik kluba) često se u četiri oka povjerava kako je presretan što u svlačionici može računati na takvog igrača koji ima čvrst karakter, vrlo je profesionalan, vrijedan, svestran i iskusan. Predsjednik OM-a voli tog igrača i želi da dugo ostane u klubu - navode francuski mediji, uz zaključak:

- Prema našim informacijama, dvije strane planirale su se vrlo brzo sastati i razgovarati o produženju ugovora. Igrač se dobro osjeća u Marseilleu, ispunjen je, uživa u atmosferi Velodromea, života u Provansi i zaveden je ambicijama kluba. Ima osjećaj da je pronašao svoju najbolju razinu i zadovoljstvo igranja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.