open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Selektor Finske uoči sutrašnjeg meča Lige nacija: BiH ima dobar tim i šanse su nam 50-50
Selektor fudbalske reprezentacije Finske Kanerva Markku izjavio je da sutra u Ligi nacija očekuje izuzetno neizvjesnu utakmicu protiv selekcije Bosne i Hercegovine i da se nada pobjedi svog tima na teškom gostovanju u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).
13.06.2022. u 17:35
get url
text

Fudbalske selekcije BiH i Finske sutra u Zenici igraju meč četvrtog kola grupe 3 u okviru divizije B UEFA-ine Lige nacija.

Šef stručnog štaba Finske Markku izjavio je na konferenciji za novinare da je njegov tim odradio dobre pripreme za tu tešku utakmicu u kojoj se nada pobjedi.

- BiH je lider grupe, bez poraza je i ima dobar tim. Nadam se da ćemo fizički i mentalno biti spremni za dobar rezultat. Imamo dobre uspomene na sa prethodnih duela - rekao je Markku i dodao da su šanse za pobjedu 50-50 posto.

I finski reprezentativac Schuller Rasmus se nada dobrom rezultatu sutra u Zenici.

- Dobro poznajemo tim BiH, igrali smo mnogo puta. To je za nas težak izazov jer bh. tim dobro igra, ali imamo dobre uspomene ovdje i mislim da imamo priliku da odnesemo tri boda - rekao je Rasmus.

Nakon tri odigrane utakmice, BiH je vodeća u grupi 3 u diviziji B Lige nacija sa pet bodova. Finska i Crna Gora imaju po četiri, a Rumunija tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.