open-navfaktor-logo
search
Moćni Englezi
Senzacija u Belfastu: Italija ostala bez direktnog plasmana na Mundijal, Švicarci idu u Katar
Večeras smo saznali još dvije reprezentacije koje će igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i dvije koje će u baraž.
15.11.2021. u 22:34
get url
text

Direktno na Mundijal će Švicarska i Engleska, a u baraž idu Italija i Poljska. 

Pravoj drami svjedočili smo u Grupi C, gdje je Italija, aktuelni evropski prvak, ostala bez direktnog plasmana na SP, a kartu za Katar čekirala je Švicarska.

Švicarci su na domaćem terenu u Luzernu bili bolji od Bugarske (4:0), dok je Italija kiksala u Belfastu protiv Sjeverne Irske (0:0).

Englezi su za potvrdu prvog mjesta u Grupi I deklasirali San Marino sa 10:0. Engleska je već nakon poluvremena razbila San Marino i vodila sa 6:0, a junak gostujućeg tima bio je Harry Kane. Napadač Tottenhama je za 15 minuta postigao četiri gola.

U 27. minuti sa bijele tačke je pogodio za 0:3, a pet minuta kasnije na asistenciju Smith Rowea pogađa za 0:4. Hat-trick je kompletirao u 39. minuti drugim golom iz jedanaesterca, a do četvrtog gola stigao je tri minute kasnije.

U baraž iz ove grupe ide Poljska, uprkos porazu od Mađarske.

U Grupi F sve je bilo riješeno i prije večerašnjih susreta. Danci su osigurali prvo mjesto sa 27 bodova - devet od devet, a Škoti će uprkos večerašnjem trijumfu protiv Danaca u baraž.

Rezultati večerašnjih utakmica

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.