open-navfaktor-logo
search
Konjičani za historiju
Senzacija u Doboju kod Kaknja: Igman savladao Sarajevo
Fudbaleri Igmana ostvarili su historijsku, prvu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon što su danas u Doboju kod Kaknja savladali Sarajevo. 
14.08.2022. u 19:28
get url
text

Tim iz Konjica slavio je sa 2:0, a meč je završio sa dva igrača manje. Sarajevu je ovo drugi uzastopni poraz. 

U prvoj polovini prvog poluvremena gledali smo blijedu predstavu, bez većih prilika pred golovima oba tima.

Domaći su poveli u 27. minuti. Srušen je korpulentni napadač Ramić, a sudija Kesić pokazao je na bijelu tačku.

Loptu je namjestio Hrelja, ali je njegov udarac odbranio golman Šahinović. Ipak, lopta se odbila do igrača Igmana koji je zatresao mrežu Bordo tima za veliko slavlje domaćih.

Sarajevo je moglo do izjednačenja u 33. minuti. Varešanović je bio usamljen na desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran. Do odlaska na odmor pokušao je i Džafić koji je na ubacivanje Ikića glavom šutirao preko gola.

U nastavku susreta Sarajevo je krenulo mnogo agresivnije i od 46. minuta pokušali su stići do izjednačenja. Dudić je na teren poslao rezerviste Mulahusejnovića, Kobiljara i Kapića.

Međutim, novi šok za goste u 53. minuti. Bodul je sjajno ubacio iz kornera, a Jakupović glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

Dvije minute poslije Bodul je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ioako brojčano inferiorniji igrači Igmana sjajno su se branili.

Mulahusejnović je u nekoliko navrata bio u sjajnim prilika, ali je bi u tim situacijama odlično branio Ćeman. U 92. minuti Igman je mogao do trećeg gola, kada je Hebibović sa centra pogodio prečku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.