open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sergej Jakirović uoči gostovanja Sarajeva: U derbijima su šanse 50:50
Zahvaljujući tri uzastopne prvenstvene pobjede Zrinjski je izbio na vrh tabele Premijer lige BiH i na toj poziciji čeka subotnji derbi protiv Sarajeva.
22.10.2021. u 14:03
get url
text

- Sastaju se dva najtrofejnija kluba u posljednjih dvadesetak godina - kazao je Jakirović, koji očito ne zna brojati jer najviše osvojenih trofeja ima Željezničar, dodavši:

- Dolazi nam iznimno neugodan protivnik kojeg nismo posljednjih pet utakmica ovdje pobijedili, a ja sam bio samo jednu, 1:1 na proljeće. Puno smo uspješniji bili na Koševu, barem u mom mandatu. Po formi smo mi vjerojatno favoriti, ali u derbijima su šanse 50:50 - najavio je utakmicu 14. kola trener Plemića.

Komentirajući sutrašnjeg protivnika, Jakirović je istakao kako nakon slabijeg ulaska u sezonu Bordo ekipa izgleda sve bolje i bolje.

- Fanimo je uvijek opasan, oko Bodula se svi vrti, Ahmetović se vratio i bez obzira na godine uvijek je opasan u 16 metara, Kobiljar ima okomitost... Imali su dosta problema na početku sezone iz raznih razloga i sada se polako slažu. Ali, kažem, radi se o derbiju i u takvim utakmicama trenutna forma ništa ne znači - kazao je Jakirović.

Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog problema s povredama imaju Karlo Kamenar, Danilo Šipovac i Almir Bekić.

- Šipovac je dobio jak udarac u susretu s Veležom. Bio je na magnetu i srećom nije ništa ozbiljnije. Tri dana nije mogao stati na nogu, sada polako vozi bicikl i sigurno neće biti u konkurenciji za Sarajevo. Kamenar i Bekić treniraju, Bekić jače i konkurisat će za Sarajevo, dok ćemo se s Kamenarom strpiti još ovu utakmicu - kazao je Jakirović.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na novi covid-protokol u domaćem prvenstvu prema kojem se svi igrači i članovi stožera moraju testirati prije svakog kola.

- Struka je tako odlučila i ja se neću miješati, kao što se miješaju u moju struku. O mojoj struci svi sve znaju bez obzira čime se bave u životu. Vjerojatno je UEFA insistirala na tome, mada mi već imamo protokol u klubu: ako mi igrač dođe sa simptomima, odmah ga testiramo i ako je slučajno pozitivan, odmah ide u izolaciju i nema šanse da taj igrač igra bez obzira na to o kome se radi - kazao je Jakirović.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se u subotu od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.