open-navfaktor-logo
search
Neodgovorno
Skandal: Igrači Bosne sa simptomima koronavirusa "igrali iz revolta" protiv Krivaje
Nevjerovatna priča dolazi nam iz Visokog, sa meča rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.
31.10.2020. u 21:13
get url
text

Krivaja je pobijedila Bosnu rezultatom 33:31, ali rukomet večeras nije bio u prvom planu. Kod domaćih su svjesno nastupili rukometaši sa simptomima koronavirusa. Blago rečeno neodgovorno ponašanje Visočana, koji su, doduše, tražili odgodu ovog meča, što ekipa iz Zavidovića nije prihvatila.

VEZANI TEKST - Bosna će igrače sa simptomima koronavirusa poslati na parket!?

. Krivaja je pobijedila na terenu, i na tome im "čestitamo", ali u fair playu su nikakvi sportisti i to se ne libimo reći. Kada smo jutros zamolili ekipu iz Zavidovića da odgodimo meč, oni su to odbili. A zašto smo tražili odgodu:
Adnan Balta je preležao u krevetu sa temperaturom - četvrtak, petak i danas, ali je igrao. Uspio je igrati 15 minuta, i dao svoj maksimum, ali nije imao snage. Mahir Burić je kao i Balta tri dana preležao u krevetu, bez temperature, ali previše iscprljen. Ipak je došao i odigrao gotovo 60 minuta i dao svaki atom snage. Nadalje, Nedžad Imamagić nije trenirao 12 dana i dalje se osjeća loše i iscprljeno, a i izašao je u 40. minuti. Eldin Travančić je također imao temperaturu, ali je igrao i povrijedio se. I Sead Sirčo je bio bolestan, ali se stavio na raspolaganje. A onda se sinoć razbolio i Adnan Harmandić i nije ni igrao - obrazložili su iz Bosne nakon utakmice.

- I zašto su oni igrali? Niko nije natjerao, nego iz revolta zbog poteza Krivaje i zato im svaka čast! Međutim, Krivaja nije željela da čuje. Već su namirisali "svježu krv" i šansu za pobjedu. Istu su ostvarili i eto im je nek nose bodove. Bodovi se osvajaju i gube, ali obraz i prijatelje ne možete sačuvati sa ovakvim stvarima. Zato je Krivaja večeras izgubila prijatelje, a o obrazu prosudite sami - saopćeno je iz visočkog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.