open-navfaktor-logo
search
Mnogo problema
Skandal na pomolu: Zmajice bez doktora i lijekova otputovale u Njemačku, domaćin im poklonio bandaže!?
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Weissenfelsu od Njemačke u meču 3. kola kvalifikacija za Eurobasket rezultatom 97:58.  
25.11.2022. u 19:58
get url
text

Međutim, rezultat je na ovom duelu bio u drugom planu.

Zmajice su u njemački grad otputovale bez doktora, kao i potrebnih lijekova, saznaje portal BHbasket.

Ovo u današnjem vremenu zvuči nemoguće, međutim to je surova istina trenutnog odnosa KSBiH prema  reprezentaciji koja je ispisala historiju bh. košarke.

VEZANI TEKST - Razija Mujanović: Obećavam, javnost će biti upoznata sa opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene

Nakon utakmice reprezentativka Dragana Zubac zbog temperature od 40 stepeni morala je u hitnu pomoć.

Obzirom da nije bilo doktora otišla je u pratnji fizioterapeuta Dženane Damadžić. Zubac je čitavu utakmicu odigrala pod temperaturom, a reprezentacija je uz to još i bez ijednog lijeka poslana put Njemačke.

Zmajice su na utakmici bile i bez bandaža, a zahvaljujući selekciji Njemačke su ih dobile! Šta li su u tom momentu pomislili domaćini, kada su poklanjali bandaže Zmajicama?

Da nešto ne štima u relaciji KSBiH - ženska košarkaška reprezentacija BiH moglo se primijetiti sinoć u objavi Razije Mujanović, team menadžerice našeg nacionalnog tima, koja se na Facebooku oglasila nakon poraza.

- Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uvjeti u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje. Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju.

Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene - napisala je između ostalog, popularna Raza.

VEZANI TEKST - Lojo: Ovaj rezultat se gradio pet godina, neće ga devalvirati raznorazni diletanti koji imaju lični interes

Ni selektor Zmajica Goran Lojo očito nije ostao imun na neka dešavanja pa se i on sinoć oglasio poručivši da neće poći za rukom onima koji žele unišititi sve što se gradilo proteklih pet godina.

- Ovaj rezultat se gradio pet godina, od nula bodova na zvaničnom FIBA rankingu 2017. godine do zvanično 14. reprezentacije svijeta.

Neće ga devalvirati raznorazni diletanti koji imaju lični interes, iz samo njima znanih razloga, da unište nešto što se stvaralo 5 godina.

Idemo dalje, ne odustajemo, uskoro sa novim pozitivnim strujama, nadamo se u zajedničkom pozitivnom smjeru - poručio je Lojo preko Facebook profila.

Na Svjetsko prvenstvo u Australiji sa Zmajicama su išla dva doktora, sada Savez nije omogućio da reprezentativke BiH imaju jednog doktora na raspolaganju!

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.