open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda savladala Sarajevo i pobjegla iz zone ispadanja
Fudbaleri Slobode savladali su Sarajevo u prvom meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.11.2022. u 14:54
get url
text

Tuzlaci su u Banovićima slavili sa 2:0 golovima Mehmedovića i Kapetanovića, a ovim trijumfom pobjegli su iz zone ispadanja.

Sloboda je povela u 11. minuti, kada je mrežu Bordo tima zatresao Mehmedović. No, čini se da je gol Tuzlaka neregularan, s obzirom na to da je strijelac bio u ofsajd poziciji. Gostujući fudbaleri su prigovarali glavnom arbitru Draganu Petroviću, ali pomoćnik Sreten Udovičić nije podigao zastavicu.

Sarajevo se probudilo nakon primljenog gola, ali smo na prave prilike pred golom Bukvića morali pričekati finiš prvog dijela.

Prvo je Đokanović pogodio stativu, a potom je golman Slobode odbranio zicer Čatakoviću.

I u nastavku meča Sarajevo je prvo zaprijetilo nakon kontranapada, ali su su gosti prekombinovali u završnici. Na drugoj strani Šahinović je odbranio zicer Vranješu.

Nakon sat igre u dobroj prilici bio je Čataković, koji je glavom šutirao preko gola. 

Bordo tim je u finišu sve karte bacio u napad, a u 81. minuti ponovo su pogodili stativu. Avramovski je savladao Bukvića, ali se ispriječio okvir gola. 

U jeku napada gostiju Husejinović je izborio slobodnjak na centru, nakon kojeg je Sloboda postigla i drugi gol. Ubacio je Husejinović, golman Sarajeva "zaplivao" u prazno, a Kapetanović glavom poslao loptu u praznu mrežu.

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.