open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Slovenci: Ovo je otežavajuća okolnost za meč protiv BiH
Slovenija i Bosna i Hercegovina utakmicom u Mariboru otvorit će kvalifikacije za Evropsko rukometno prvenstvo koje se igra 2024. godine.
13.10.2022. u 17:39
get url
text

Duel je na programu večeras od 20 sati.

VEZANI TEKST - Irfan Smajlagić odredio sastav Zmajeva za meč protiv Slovenije
 

Slovenci su favoriti, ali smatraju da je za njih otežavajuća okolnost to što su Zmajevi u posljednje vrijeme mnogo mijenjali.

- Otežavajuća okolnost je što je Bosna i Hercegovina promijenila kompletan stručni štab. Na popisu je 21 rukometaš, od kojih je samo 10 igralo prošle kvalifikacija. Gotovo cijela vanjska linija, kao i odbrana sastavljeni su od novih rukometaša - smatra selektor Slovenije Uroš Zorman.

- Teško je prognozirati bilo kakve detalje, jer se radi o promjeni kostruka tima. Moramo biti fokusairani na sebe. Moramo odigrati najbolje što možemo na obje strane terena. Odbrana mora biti dobra, u napadu moramo biti strpljivi, držati se dogovora i vjerovati u sebe - nastavio je Zorman.

Slovenci su pripreme počeli u nedjelju, a od utorka su kompletni, kada su se nacionalnom timu priključili rukometaši Barcelone Domen Makuc i Blaž Janc.

- Favoriti smo i toga smo svjesni, ali to moramo opravdati na terenu. Sve osim dvije pobjede (nakon BiH, Slovenija gostuje na Kosovu) bit će razočarenje. To ne znači da potcjenjujemo rivala, ali je to moja realna procjena odnosa snaga - rekao je Blaž Janc.

Ulaznice za utakmicu Slovenija - BiH u pretprodaji su koštale 12 eura, a danas su skuplje za tri eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.