open-navfaktor-logo
search
Uhapšen 64-godišnjak
Slučaj koji je zgrozio regiju: Djevojčica na online nastavi opisala kako je očuh seksualno zlostavlja
Policija je uhapsila L. R. (64) iz Kragujevca u Srbiji zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju 12-godišnju pokćerku.
Nedim Pobrić
21.05.2020. u 16:59
get url
text

Jeziv slučaj je prijavila učiteljica djevojčice nakon što je pročitala njen sastav.

Zbog situacije s pandemijom djevojčica nastavu prati online. Razred je trebao za domaću zadaću napisati sastav u kojem će otkriti jednu svoju tajnu, a potom su ih fotografirali i poslali nastavnici na Viber, opisuje sagovornik upućen u slučaj za Kurir.

- Opisala je da je mamin muž neprimjereno dodiruje kada ostanu sami. Navodno ju je mazio po grudima i intimnim dijelovima tijela te prijetio da to nikome ne govori jer će se onda dogoditi nešto loše, kao i da to mora biti njihova tajna - kaže izvor.

Kako dodaje, kada je nastavnica pročitala sastav, zaprepastila se i o tome obavijestila školskog psihologa, razrednika i direktora škole.

- Psiholog je odmah obavio razgovor s učenicom, u kojem je ona potvrdila sve ono što je napisala u sastavu. Škola je obavijestila policiju i tužilaštvo - pojašnjava izvor i dodaje da će se tokom istrage utvrditi koliko dugo je djevojčica trpjela seksualno nasilje.

Prema riječima izvora iz istrage, očuh je uhapšen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedopuštene spolne radnje. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, određen mu je pritvor do 30 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.