open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Snijeg i jaki udari vjetra
Danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg i u nizinama centralne i istočne Bosne. Povremeno će biti i jakih udara vjetra
08.02.2022. u 07:56
get url
text

Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje jaka bura. Temperaturama zraka većinom između pet i 11, na jugu i do 14 stupeni. Tokom dana, temperature zraka u padu.

Stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Povećana naoblaka u istočnoj i centralnoj Bosni uzrokovat će umjerene poteškoće kod meteoropata u prijepodnevnim satima, potom će biti ugodnije. U Hercegovini i Krajini, povremeni udari bure također će remetiti opštu sliku, stoga je, mada će biti sunčanije, neophodno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Noćni sati proteći će bez padavina u cijeloj zemlji, pri tome je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će zahladniti.

Sutra više oblačnosti se očekuje prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka između sedam i 14 stepeni.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.