open-navfaktor-logo
search
Play-off ABA 2 lige
Sparsi savladali Podgoricu i napravili prvi korak ka finalu
Košarkaši Sparsa prvu polufinalnu utakmicu play-offa ABA 2 lige protiv Podgorice riješili su u svoju korist rezultatom 72:64.
23.04.2021. u 18:44
get url
text

Prva četvrtina protekla je u znaku bh. predstavnika koji je igrao bolju košarku, što je poslije deset minuta igre iskazalo kroz deset poena prednosti, a rezultat je glasio 29:19.

Druga dionica nije bila efikasna poput prve, no i u ovom dijelu susreta Sarajlije su uspjele povećati svoju prednosti. Predvođene sjajnim Amarom Gegićem Sparsi su na poluvrijeme otišli sa 14 poena viška (46:32).

Domaćin doigravanja, ekipa Podgorice, u nastavku utakmice je zaigrala nešto bolje, pa je u trećoj četvrtini uspjela smanjili prednost gostiju. Uprkos tome Sparsi su u odlučujućih deset minuta susreta ušli sa deset poena viška (56:46).

Bh. predstavnik je u posljednjoj četvrtini znao održati prednost koju je stekao u prethodnih 30 minuta susreta, a na kraju je slavio sa 72:64 i tako napravio prvi korak ka finalu play-offa ABA 2 lige.

Prvo ime u sastavu Sparsa danas je bio Amar Gegić koji je ubacio 20 poena, a upisao je i pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Dobra podrška bh. reprezentativcu bili su Hasandić sa 16, te Kamenjaš sa 12 i Klavžar sa 11 poena. Najefikasniji igrač Podgorice bio je Čarapić sa 14 koševa.

Drugi susret Sparsa i Podgorice igra se u nedjelju, a u slučaju pobjede crnogorskog tima o putniku u finale odlučit će koš-razlika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.