open-navfaktor-logo
search
Skandal za skandalom
Šta se događa u najjačoj ligi svijeta: Fudbaleri nasilnici, silovatelji i pijanice
Englesku Premier ligu, koja slovi za najjaču na svijetu, u posljednje vrijeme potresaju veliki skandali.
10.02.2022. u 17:38
get url
text

U glavnim ulogama su fudbaleri, koji su, čini se, nošeni slavom i novcem izgubili kompas.

VEZANI TEKST - Fudbaler Cityja poslije četiri mjeseca pušten na slobodu
 

Francuz Benjamin Mendy nedavno je uz kauciju napustio pritvor u kojem je proveo četiri mjeseca. Manchester City suspendirao je ovog igrača koji se suočava s ozbiljnim optužbama za silovanje i seksualni napad. Mendy je prijavljen za pet silovanja u razdobolju od oktobra 2020. do augusta 2021. godine. Priveden je 26. augusta prošle godine, a iza rešetaka se nalazio do početka januara ove godine.

Nije Mendy jedini stanovnik Etihada koji puni stranice engleskih, a onda i svjetskih medija.

Jack Grealish, za kojeg je Manchester City platio Aston Villi 117,5 miliona eura, nedavno je snimljen kako pijan kao letva dolazi do jednog noćnog kluba. Iako je fudbalska zvijezda u svojoj državi s debljim novčanikom, osiguranje kluba nije dozvolilo Grealishu da uđe, s obzirom na to da nije bio adekvatno obučen.

VEZANI TEKST - Poslije šokantnih tvrdnji djevojke uhapšena zvijezda Uniteda
 

Da City ne bude jedini klub u Manchesteru koji ima problema s disciplinom pobrinuo se Mason Greenwood, 20-godišnji član Uniteda.

Greenwood je koncem januara uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao i silovao svoju djevojku.

Reakcija policije uslijedila je nakon što je djevojka na društvenim mrežama objavila fotografije raskrvavljena lica i modrica po tijelu i za to je optužila Greenwooda. Pored toga pojavio se i audiosnimak na kojem se može čuti muški glas koji djevojku tjera na seks, što je onda odbijala.

Greenwood je pušten na slobodu uz kauciju. Manchester United ga je do daljnjeg suspendovao, a brojni sponzori otkazali su mu saradnju.

VEZANI TEKST - Zouma kažnjen zbog šutiranja mačke: Ostao bez dvije plaće, Adidas raskinuo ugovor sa njim, oduzeti mu ljubimci...
 

U engleskoj eliti igraju i zlostavljači životnja. Javnost je to spoznala snimcima na kojima se vidi kako Kurt Zouma, fudbaler West Hama, šutira svoju mačku.

Francuz je snimljen kako udara svog kućnog ljubimca u skupocjenoj vili, a video je snimio njegov brat.

Zouma je kažnjen novčano, a ostao je i bez sponorskih ugovora. West Ham mu neće isplatiti dvije plaće od 250.000 funti, a novac će biti doniran udruženjima za zaštitu životinja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.