open-navfaktor-logo
search
Zeleno svjetlo UEFA
Stadion u Prištini nosit će ime Fadila Vokrrija
Iz Ministarsta kulture, omladine i sporta Kosova saopćeno da je UEFA dozvolila korišćenje stadiona za utakmice Lige nacija
30.08.2018. u 20:36
get url
text
Stadion "Fadil Vokkri" u Prištini
Stadion "Fadil Vokkri" u Prištini

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Kujtim Gashi dobio je potvrdu od Evropske fudbalske federacije (UEFA) da se stadion "Fadil Vokrri" u Prištini može koristiti za odigravanje međunarodnih utakmica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Ministarstva kulture, omladine i sporta, UEFA je dozvolila korišćenje stadiona za utakmice Lige nacija u kojoj će Kosovo odigrati utakmicu drugog kola lige "D" grupe 3 protiv Farskih Ostrva, 10. septembra 2018. godine.

Ministar Gashi je tim povodom čestitao cijeloj fudbalskoj zajednici na Kosovu, počevši od Fudbalskog saveza, do klubova, igrača i sportskih radnika.

- Mi kao Ministarstvo, i ja kao ministar lično, dosljedno i sa velikom posvećenošću, radili smo da bi stigli do ovog dana, kada nam je zvanično dozvoljeno da igramo međunarodne utakmice na stadionima na teritoriji Kosova - rekao je Gashi.

Ministar je naglasio da će 10. septembra, Kosovo obilježiti historijski momenat, jer će po prvi put igrati na međunarodno priznatom stadionu na svojoj teritoriji i više neće biti potrebe da se koriste stadioni u drugim zemljama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.