open-navfaktor-logo
search
Napad u Skupštini
Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Lukača
U pitanju su dva krivična djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda
26.12.2019. u 12:13
get url
text

Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a.

U pitanju je prijava za dešavanja na sjednici Narodne skupštine RS kada je Lukač udario Stanivukovića tokom zasjedanja.

- U pitanju su dva krivična djela, gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu - kazao je Stanivuković dodajući da je u prilogu prijave predao i video dokumentaciju koju je javnost imala priliku da vidi, kao i ljekarske nalaze.

Stanivuković je istakao da se raduje da Tužilaštvo što prije pokrene istragu.

Govoreći o večerašnjem okupljanju u 18 sati u parku Mladen Stojanović Stanivuković je rekao da SNSD istovremeno na istoj lokaciji organizuje skup.

- Jasno je ko ovdje pravi šou i radi stvari koje ne treba da radi - kazao je Stanivuković i pozvao građane na mirnu i dostojanstveno borbu.

On je dodao da će na večerašnji skup doći svi poslanici i lideri opozicionih stranaka u NSRS, ali da ne zna da je ikada na istoj lokaciji odobreno dva skupa.

- Naša poruka je stop lažnim dokumentima, falsifikatima, nasilju ili dosta više njihovoj sili i torturi - kazao je Stanivuković i dodao da će večeras građanima pokazati razlike između Programa reformi BiH dostavljeno u Brisel i zastupnicima u NSRS.

Policijska uprava Banja Luka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku "Mladen Stojanović" koje će obezbjeđivati u skladu sa svojim ovlaštenjima. Jedan zahtjeva za održavanje javnog skupa uputili su zastupnici u NSRS Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje "Čast otadžbine" Beograd. Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu sa propisima RS-a, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.