Željezničar je jučer i drugi put u sezoni savladao Sarajevo. U pobjedi od 3:1 istakao se Semir Štilić koji smatra da je Željo kontrolisao utakmicu svih 90 minuta.

 – Protiv Širokog je bilo kao i danas, smao tada nismo iskoristili prilike. Nastavili smo i danas tako, ovaj put iskoristili prilike. Tako se posložilo da smo danas pobijedili 3:1, kontrolisali smo utakmicu. Sve u svemu možemo biti zadovoljni. Jeste draž derbija kada pobijediš, ali donosi i on samo tri boda. Ako ne potvrdimo tri boda protiv Veleža kući, to nam ništa neće značiti, biće to sigurno i teža utakmica - kazao je Štilić, a potom odgovorio na pitanje šta ga je motivisalo za sjajnu partiju:

– Kakav motiv može biti veći za igrača koji je ponikao u klubu. Svakako da je lijepo ovo što se dešava. Vratio sam se da igram dobro, da radim svoj posao dobro. Hvala Bogu, dobro je sada za sad i moje je da nastavim tako.

Štilić je u utakmici sa Sarajevom zaradio treći žuti karton, tako da neće biti na raspolaganju Amaru Osimu protiv Rođenih.