Trener Edis Mulalić i prvotimac Haris Hajdarević najavili su duel protiv Rođenih.

- Prvo čestitam Veležu na ulasku u polufinale Kupa BiH, a što se same utakmice tiče, sigurno je da će biti teška. Kada igraš u kratkom periodu sa istom ekipom, i trenerima i igrača je malo čudna situacija. Prenosim igračima cijele sedmice: "Ako si već igrao protiv istog protivnika i vidio protivnika i sebe, znaš šta je dobro, a šta nije". Ove sedmice smo više posvetili pažnju stvarima koje iz te prve utakmice protiv Veleža nisu bile dobre.

Bilo je malo tih situacija, ali iz tih malih situacija primimo dva gola. Oni su dugo vremena zajedno, imaju neke svoje automatizme, a mi smo tek na putu da to napravimo, jer smo novi tim u izgradnji. Ono što mi je bitno jeste da smo u prve tri utakmice bili dobri i važno je da održimo kontinuitet.

E sad, što protiv Leotara u zadnjoj utakmici nismo uspjeli loptu preko linije prebaciti, vidjeli ste i sami, to je druga stvar, ali uglavnom ono što ćemo pokušati i protiv Veleža i protiv svih ekipa sa kojima igramo, jeste da igramo napadački. U fudbalu je najteže stvoriti prilike za gol, tako da ćemo pokušati ponovo hrabri biti i igrati bez respekta. Važno je da igrači, što se kaže, utuve sebi u glavu za koga igraju, za šta igraju i koliko trebaju davati za ovaj klub. Bez obzira ko igra, kakva je situacija, to mene manje interesuje, pokušat ćemo 300 posto uvijek davati, pa šta bude na kraju i koje mjesto bude na kraju. Oni rade odlično, za mene su najbolji i mogu biti još bolji - kazao je Mulalić dodavši:

- Moraš igrati protiv svakoga, a sad u kojem kolu i šta dolazi manje sam obraćao pažnju. Normalno da je prednost kada si među prvih šest i imaš jednu utamicu kući više. Sada su se stvari malo promijenile i nije toliko ni bitno da li igrate kući ili u gostima. Manje obraćam pažnju na to, interesuje me samo naredni protivnik, trening, utakmica, a šta će biti za ostalo to me malo manje interesuje.

Otkrio je da Semir Štilić u subotu putuje u Poljsku, kako bi primio priznanje da je uvršten među 11 najboljih igrača u 100 godina Lecha iz Poznana.

- Negdje nam je i dika da imamo igrača poput Semira Štilića koji je dobio priznanje da je među 11 najboljih igrača u 100 godina dugoj historiji Lech Poznana, u društvu sa jednim Lewandowskim i sličnim igračima. To će nam stvoriti problem u pripremi utamice, jer u subotu navečer treba da dobije nagradu. E sada, mislim da ne bi bilo ljudski, a to je stav kluba i nas trenera i uprave, kad ga ne bi pustili na takvu smotru.

Ako stigne do utakmice, bit će u kadru, ako ne, onda ne, ali gledali smo ljudsko stanje, jer takva nagrada se ne dobija često. Ostali igrači su svi spremni, vraćaju se i neki povrijeđeni, pa vidjet ćemo - kaže Mulalić.

Veznjak Haris Hajdarević igra sjajnu sezonu otkako se vratio iz Turske. Posebno u proljetnom dijelu sezone pod palicom trenera Mulalića.

- Po dolasku iz Turske imao sam malo teži period da počnem igrati opet u kontinuitetu, ali otvorio sam dobro ovu polusezonu, dobro sam se spremio prvenstveno, što je veoma bitno za mene i očekujem da nastavim ovako dobro da igram. Ekipu Veleža poznajem, nedavno smo igrali sa njima, tako da ih dobro poznajemo. Mi smo se dobro spremali, gledamo sebe, znamo koje su naše prednosti i kako ćemo igrati, tako da želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati naše navijače - kazao je Hajdarević.

Utakmica se igra u nedjelju od 19 sati, a prodaja ulaznica počinje u subotu od 10 sati.