Osim telefona njih dvojice, također je naređeno da se ovi uređaji oduzmu i od gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića koji su članovi Naroda i pravde, te od SDP-ovca Muamera Mekića. Telefoni će biti oduzeti kao dokazni materijal.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, piše Klix. 

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić za Faktor je kazao da nema nikakvih informacija, ali i da ih ima, ne može davati jer je istraga u toku. 

VEZANI TEKST - Skaka i Hadžibajrić prijavljeni za davanje dara radi trgovine utjecajem, policija provjerava

Krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića podnio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković zbog sumnje da su vršili trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a indirektno i na izbor gradonačelnika, gdje je kandidat bio Bogić Bogićević.

Naime, na prvoj sjednici Vijeća bezuspješno je glasano za novo rukovodstvo s obzirom na to da tadašnja "Četvorka" nije imala većinu da izabere svog kandidata, a zatim nije postojao ni kvorum za održavanje sjednice i ponovno glasanje.

Zbog toga, nije izabran Bogić Bogićević za gradonačelnika, kao što je planirano ranije. Bogićević se povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, a u javnosti su krenule optužbe za utjecanje na glasanje vijećnika.

Elmedin Konaković je čak prilikom gostovanja na javnom servisu Federacije BiH pokazao poruke koje je poslao Željku Majstoroviću, a iz kojih se jasno vidi da sumnja da aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka lobira za glasanje protiv Ademovića.