open-navfaktor-logo
search
Nesreća kod Splita
Sudarila se dva autobusa i automobil: Poginula žena, devetero povrijeđenih
Po pisanju medija jedan od autobusa pokušao je izbjeći sudar nakon što je pod njega podletjelo putničko vozilo, ali je udario u drugi autobus
14.10.2019. u 10:13
get url
text
get url
text

​Jedna je osoba poginula, a devet je povrijeđeno u sudaru u kojem su jutros na staroj kliškoj cesti učestvovali automobil te vojni i civilni autobus, saznaje se u splitskoj bolnici i policiji.

U nesreći koja se dogodila u 7,37 sati na mjestu je poginula 56-godišnja žena iz automobila, dok je ukupno devet putnika iz oba autobusa povrijeđeno. Niko od njih nije životno ugrožen, rekao je Hini ljekar Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

​- Većinom se radi o povredama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice što se računa kao teža povreda s obzirom da se svaki lom tretira kao teža povreda. Svih devet putnika su trenutno na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su tačno povrede zadobili - izjavio je Sušić.

{$galerijaFotografija}

​Policija na mjestu nesreće obavlja uviđaj pa je cesta zatvorena​ za saobraćaj.

U vojnom su se nalazili vojnici, a u drugom autobusu su bila djeca koja su išla u školu.

Po pisanju medija jedan od autobusa pokušao je izbjeći sudar nakon što je pod njega podletjelo putničko vozilo, ali je udario u drugi autobus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.