Holandija

Sumnjivi sponzori i gotovinske isplate: U više od 70 klubova primijećen organizovani kriminal

Objavljeno: 08.11.2019. u 17:59

Predstavnici 13 kluba su kazali da su upoznati sa gotovinskim isplatama igračima, što je protivno zakonu

FOTO: ILUSTRACIJA/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Više od 70 amaterskih fudbalskih klubova u Holandiji primijetilo je znakove organizovanog kriminala u fudbalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode holandski mediji, iz više od 70 amaterskih fudbalskih klubova su potvrdili da su neki ljudi na ilegalan način pokušali utjecati na klubove.

Znakovi organizovanog kriminala uključuju sumnjive sponzore kao i ljude koji nude drogu te sponzore ili kreditore koji žele ostati anonimni.

Predstavnici 13 kluba su kazali da su upoznati sa gotovinskim isplatama igračima, što je protivno zakonu, dok su u 12 klubova primjetili ljude koji su nudili ili prodavali drogu u klubu ili u klupskom restoranu.

Također, devet klubova je imalo kontakt sa sponzorima koji su željeli platiti samo u gotovini, a u dva su primijećeni pokušaji namještanja mečeva.

Fudbalska asocijacija Holandije (KNVB) je saopćila da će ispitati ove slučajeve, dodajući kako očekuju bolju saradnju sa općinama i policijom u borbi protiv organizovanog kriminala u fudbalu.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije