open-navfaktor-logo
search
Krizni štab ZDK
Sutra pada odluka o zahtjevu FSBiH da Zmajevi igraju pred punim Bilinim poljem
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prije četiri dana (15. oktobar) Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Kriznom štabu ZDK poslao je zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino polje za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom.
19.10.2021. u 12:54
get url
text

VEZANI TEKST - Zmajevi odlučujuće mečeve u borbi za baraž igraju pred punim tribinama?

U zahtjevu kojeg je FSBiH jučer (ponedjeljak op.a) objavio na svojoj zvaničnoj internet stranici navedeno je da će se "organizacija utakmica uskladiti sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje su na snazi".

Iako je do susreta sa Finskom (13. novembar) ostalo više od 20 dana u Savezu očito ništa ne prepuštaju slučaju. S obzirom da je Zmajevim u duelu sa Fincima neophodna pobjeda, kako bi tri dana nakon nje pozitivnim rezultatom protiv Ukrajine osigurali plasman u baraž, u FSBiH čine sve kako bi izabranici selektora Ivayla Peteva imali podršku punih tribina stadiona Bilino polje.

Hoće li se to i desiti zavisit će svakako i od interesa navijača, ali i od odluke Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba ZDK, koji će, kako smo saznali, o zahtjevu iz FSBiH, odlučivati sutra.

Inače, iz Saveza su predložili da se dozvoli prisustvo publike u punom kapacitetu stadiona uz ispunjavanje jednog od tri uvjeta.

Navijači koje žele na Bilinom polju pratiti duel sa Finskom ili Ukrajinom trebaju posjedovati negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom koronavirusu ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.