Komentarišući današnje podnošenje policijskog izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, on je ocijenio da je to još jedno u nizu djela koje neće imati epilog.

- Sve se dešava po istom scenariju. MUP provede istragu i podnese izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv nepoznatog počinioca – kazao je Čavić.

Čavić je podsjetio na 6. novembar 2007. godine kada je u Banjoj Luci likvidiran Milan Vukelić.

- Ubice do danas nisu otkrivene – poručio je Čavić.

Dalje, 10. oktobra 2010. godine u sačekuši je iz snajpera ubijen Milan Vujičić Vujke, a iste godine u kući je ubijen banjalučki biznismen Nebojša Čubrilović, što je također do danas nerasvijetljeno. U oba ova slučaja podnesen je izvještaj tužilaštvu protiv nepoznatih počinilaca.

Lider NDP-a danas je podsjetio i na ubistvo iz snajpera Čede Đokića, te u konačnici slučaj Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav 24. marta ove godine, a za šta je također pokrenuta istraga za ubistvo protiv nepoznatog počinioca ili više njih.

- Na kraju imamo pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića 26. avgusta ove godine. Očigledno da je novinar trebao biti likvidiran. Ovo je nevjerovatno. Sva ubistva iza kojih postoji politička ili interesna pozadina, nisu rasvijetljena – istakao je Čavić.

On je poručio da je ministar unutrašnjih poslova RS, stoga, davno trebao podnijeti ostavku.

- Nejvjerovatno da to isto ministarstvo i razne paraobavještajne strukture koji su na njih naslonjene, imaju navodno informacije o obojenim revolucijama i kako će opozicija praviti nerede, a ne mogu da otkriju ubistva u nizu koja su počinjena u RS – dodao je Čavić.

On je poručio da će stranke Saveza za pobjedu učiniti maksimalne napore i dati sve resurse da se nigdje tokom kampanje i izbornog procesa, ne učini ništa da se naruši ni minimum sigurnosti.

- Jedini cilj je da se ljudi uplaše i ne izađu na izbore – dodao je Čavić.

On je danas komentarisao i migrantsku krizu i poručio da je jedino rješenje "potpuna blokada granica".

Ocijenio je i da je potrebno da tužilaštva naprave timove i da se rigorozno kažnjavaju oni koji učestvuju u ilegalnom prelasku granice migranata.

B.S.