open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sve bliže opstanku: Sloboda savladala Radnik i zadala glavobolju Bijeljincim
Fudbaleri Slobode savladali su Radnik u prvom meču 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
30.04.2021. u 18:48
get url
text

Tuzlaci su slavili u Bijeljini nakon prekreta sa 2:1 i tako napravili veliki korak u borbi za opstanak. S druge strane Bijeljinci su u velikim prblemima, jer su ostali na pretposljednjoj poziciji. 

Sloboda je bolje otvorila utakmicu i imala je dvije prilike preko Mujagića. Prvo je sa distanve šutirao u dobro postavljenog Bilobrka, a potom je na centaršut Husejinovića pokušao glavom. Dobro je gađao, ali je golman Radnika panterskom intervencijom spasio svoj gol. 

I onda je uslijedila kazna u 22. minuti. Sjajan posao odradio je Motika koji je ubacio sa desne strane, a Jelić se najbolje snašao između dvojice igrača i golmana Slobode, te je loptu poslao u mrežu. 

Tuzlaci su u nastavku zaigrali angažovanije, a za trud su nagrađeni u prvoj trećini drugog poluvremena. Said Husejinović je izborio penal, a siguran sa bijele tačke bio je Dženis Beganović. Bilobrk je prvo odbranio penal, ali je pomoćnik Beljo signalizirao da se golman Slobode nepropisno kretao.

U drugom pokušaju Beganović je zatresao mrežu Radnika za 1:1.  

Deset minuta kasnije potpuni preokret. Nakon gužve u kaznenom prostoru odbrana Radnika slabo je reagovala, što koristi Balić, hvata volej i matira Bilobrka. 

Nekoliko minuta kasnije veliku priliku za izjednačenje imao je Gogić, koji je glavom sa pet metara šutirao pored gola.

U sudijskoj nadoknadi Motika je iz slobodnjaka pogodio dobro postavljenog Golubovića, pa je golman Slobode spasio svoj tim. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, a Sloboda sasvim zasluženo nosi bodove iz Bijeljine.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.