open-navfaktor-logo
search
Glasovna poruka
Tomislav Ivković napustio FK Željezničar, šta je poručio igračima
Tomislav Ivković više nije trener FK Željezničar i neće voditi Plave u proljetnom dijelu sezone Premijer lige BiH.
24.12.2021. u 17:08
get url
text

On je danas poslao glasovnu poruku prvotimcima Plavih, zahvalio im se na saradnji i poručio kako se neće vraćati na Grbavicu.

Ivković je prije nekoliko dana boravio u Sarajevu gdje je razdužio automobil koji je koristio i već tada je bilo jasno da napušta Željezničar.

VEZANI TEKST - Finansijska kriza: Predsjednik FK Željezničar podnio ostavku

- Dečki moji, evo nažalost došao je dan za rastanak. Mislio sam da neće doći tako skoro, pa vam ovim putem zahvaljujem na svemu šta ste napravili. Na svemu kako ste se ponašali i kako ste igrali.

Pokazali ste ogroman karakter, pokazali ste volju, htijenje i želju za uspjehom. Vi mlađi odrastali ste brže nego inače, ali ni to vas nije sputalo. Imali ste pomoć nekih starijih igrača, da ne govorim sada imena, koji su vam pmogli u tom odrastanju. Stvorili smo fantastičnu radnu atmosferu.

Postali smo ono što se najteže postiže, grupa. Grupa koja je pokazivala zajedništvo u najtežim trenucima. Kada je bilo najteže pokazali ste se i bili ste najbolji. Još jedanput hvala na svemu, šta godi trebate ja sam vam tu - poručio je Ivković, dodavši kako će ostati u BiH:

- Ostat ću najvjerovatnije, 99 posto u Bosni i Hercegovini u jednom drugom klubu. Najlakše i najdraže bi mi bilo da vas sve prebacim u taj klub, ali je to nemoguće. Borite se za svoju porodicu i vas, jer je porodica najvažnija. Niko vam poslije neće reći hvala.

VEZANI TEKST - Tomislav Ivković napušta Željezničar i seli u banjalučki Borac?

Razmišljajte o sebi, razmnišljajte o svojoj porodici i da uspijete dati bolje uvjete i njima i sebi. Puno bolje nego do sada. A, to možete postići isključivo radom i karakterom, kakav ste pokazali do sada. Budite ovakvi kakvi jeste i nastavite istim putem. Bilo koja pomoć s moje strane, imat ćete ju uvijek - kazao je Ivković.

FK Željezničar je očito u velikim problemima, jer su sinoć ostavke podnijeli predsjednik Nafiz Hasanbegović, te članovi Upravnog odbora Kerim Karavdić i Mustafa Nurko.  

Željezničar je pod trenerskom palicom Tomislava Ivkovića prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončao na šestoj poziciji sa šest pobjeda, osam remija i pet poraza, uz gol razliku 16:19. U Kupu BiH Plavi su zaustavljeni u osmini finala gdje su na Grbavici poraženi od Tuzla Cityja (2:4).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.