open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Trener Leotara pred gostovanje Želji: Nama je prvenstvo "sve", ali...
Takmičarska sezona za fudbalere Leotara počinje u subotu, kada na stadionu Grbavica gostuju ekipi Željezničara u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.
16.02.2023. u 17:36
get url
text

Bit će to prava provjera za tim Marka Maksimovića, kome je ipak prioritet Premijer liga BiH i opstanak u najvišem rangu našeg fudbala.

Utakmicu na Grbavici najavio je trener Maksimović.

- Lično sam sa nestrpljenjem očekivao nastavak sezone i početak takmičenja, a siguran sam da je tako i sa svima koji se bave fudbalom i žive od njega. Nama je u početku bio plan da utakmicu u Kupu sa Željezničarom shvatimo kao neku generalnu probu za ono što nas čeka u prvenstvu.

Dat ćemo sve od sebe, jer nas očekuje pun stadion, jak protivnik koji je protiv svakoga favorit na svom terenu i tu ne možemo da kalkulišemo. Doveli su Hodžića, koji je A reprezentativac BiH, Krpića koji je jedan od najboljih napadača u ligi posljednjih godina, Jašarevića koji je iz Krupe otišao u Švedsku, talentovanog Drlju, mladog reprezentativca.

Tu su iskusni igrači Štilić i Cocalić, kao i trener Mulalić, koji je vojnik kluba u pravom smislu te riječi i pravi stručnjak i trener. Doveo je ekipu na prag borbe za Evropu.

Očekuje nas paklena atmosfera i jedna dobra utakmica da u ovom momentu vidimo gdje smo. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo proći, ali ponavljam da je nama prvenstvo "sve". Kao sportisti vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat u Kupu - kazao je Maksimović za zvaničnu klupsku sranicu.

Utakmica se igra u subotu od 16 sati, uz direktan TV prijenos na Areni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.