open-navfaktor-logo
search
Dudić nakon Širokog
Trener Sarajeva: Izgleda da je ovo za "Božijih domena", nije ni do psihologa
Sarajevo je opet ostalo bez pobjede. U derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega Bordo tim je dominirao, četiri puta pogađao okvir gola, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.
11.09.2022. u 22:06
get url
text

Nije lako ni treneru Feđi Dudići. Njegovi izabranici igraju dobro, ali rezultat izostaje...

- Ovo što se nama događa graniči sa nerealnošću. Ne znam više kako to ide. Dugo sam u PLBiH i kao igrač i kao trener, znao sam da te ne ide jednu, ili eventualno dvije, onda znaš sljedeću će ti se sigurno vratiti...

Međutim, nas ne ide. Pa onda, čim odigramo loše puknu nas po ušima, doživiš katastrofu. Pa opet odigraš fenomenalno, pa opet ne pobijediš. Pa opet odigraš fenomenalno, pa opet ne pobijediš.

Od deset utakmica mi smo na tri podbacili. Imamo 15 bodova, morali smo imati 21.

Da li su neke stvari prijašnje, pa se sada vraća. Znam da je svlačionica puna poštenih momaka. Rade maksimalno koliko mogu da rade. Ovo što mi promašimo je fenomen - rekao je Dudić na presici nakon utakmice.

Dudić je dobio pitanje da li Sarajevo planira angažovati, stručnu pomoć, odnosno sportskog psihologa.

- Imamo mi u klubu i psihologa. Čovjek radi i priča. Ali izgleda da je ovo za "Božijih domena", nije više ni do psihologa - kazao je Dudić, a na konkretno pitanje da li klub onda misli, možda angažovati neko "vjersko lice", uz "smijeh od muke", odgovorio je:

- Razmislit ćemo izgleda i o tome.

Pogledajte Dudićevu presicu nakon meča sa Širokom Brijegom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.