open-navfaktor-logo
search
Dok čeka na debi
Trener Schalkea razmišlja o novoj ulozi za Seada Kolašinca
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac odlučio se ove zime vratiti u Schalke, a u redove tima iz Gelsenkirchena stigao je na posudbu iz Arsenala koja će trajati do ljeta.
08.01.2021. u 16:51
get url
text

Lijevi bek Topnika nije bio najzadovoljniji statusom kojeg je imao u prvom dijelu sezone u kod Mikela Artete, pa se odlučio na povrtak u bivši klub, koji je na kraju sezone imati priliku da otkupi njegov ugovor.

Kolašinac koji je ponikao u redovima Schalkea trebao bi biti podrška Kraljevskoplavima u borbi za opstanak, koja će očito biti grčevita.

Zmaj je pristao na manju plaću za dva miliona eura kako bi se vratio u redove Schalke, a čini se da će ga novi trener Rudara Christian Gross mogao koristiti i u novoj ulozi.

- Prvo će igrati u odbrani jer je to navikao, ali razmišljamo koristiti ga u ulozi defenzivnog veznog. Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati. Kolašinac je navikao igrati pod pritiskom i to nam može puno pomoći - kazao je Gross na današnjoj press konferenciji.

Kolašinac bi svoj povratnički debi u dresu Schalkea trebao imati sutra kada na Veltis Areni gostuje Hoffenheim.

Inače, sastav iz Gelsenkirchena trenutno zauzima posljednje mjesto na bundesligaškoj tabeli i nakon 14 kola ima samo četiri boda, a za prvenstvenu pobjedu ne zna već 30 utakmica. Ne pobijede li u subotu izjednačiti će negativni rekord Tasmanije Berlin iz sezone 1965/1966.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.