Podsjetio je kako su iza njega naporni treninzi te dvije trke u posljednja tri dana, odnosno da je u subotu, 6. augusta, nastupio na trci Dijamantske lige u Poljskoj (Silesia, Chorzow), gdje je 800 m istrčao za 1:47.76 (10. mjesto) te jučerašnja trka na 800 metara u okviru World Continental toura Gold u Mađarskoj, u kojoj je istu dionicu istrčao u vremenu 1:46.77.  

- Poslije izuzetno jakih treninga posljednih mjesec dana, zajedno sa trenerom odlučio sam nastupiti na ove dvije izuzetno jake trke, iako sam znao da je jako teško napraviti rezultat ili plasman poslije jakih treninga i ovako jake konkurencije trenutno! 

Nekada moramo rizikovati i čak trpjeti poraze, ali isto tako čvrsto vjerovati u proces i sve ono dobro što nas čeka u budućnosti! Nikad poraz, samo lekcija! Uz vas i vašu bezuslovnu podršku je zaista sve puno lakše - poručio je Tuka.

Tuka je jučer za skoro punu sekundu bio brži nego u subotu u Poljskoj, što je dobar znak da polako diže formu pred nastupajuće Evropsko atletsko prvenstvo u njemačkom Munchenu, koje počinje 15. augusta te na kojem bi i on trebao nastupiti.

Prošlog mjeseca je odlučio propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u američkom Oregonu.