open-navfaktor-logo
search
Pokušali preći u Sloveniju
Tužan kraj potrage u Hrvatskoj: Pronađeno tijelo desetogodišnje djevojčice
Tijelo desetogodišnje djevojčice iz Turske, koju je rijeka Dragonja u Istri odvukla kad je s porodicom pokušala preći u Sloveniju, pronašli su ronioci, javljaju hrvatski mediji.
11.12.2021. u 13:48
get url
text
Pronađeno tijelo curice

Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu u 12.30 sati na mjestu koje je otprilike 400 metara nizvodno od mjesta nestanka.

 

Istarska policija je u noći s četvrtka na petak dobila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć. Policajci su po izlasku na teren utvrdili da se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju, objavila je istarska policija.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, inače tursku državljanku, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policajac, slovenski policajac i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno, na slovensku stranu obale, piše Index.

Djevojčica je nestala u četvrtak navečer kada je s majkom pokušala preći hladnu i nabujalu Dragonju i ući u Sloveniju. Ženu su hrvatski i slovenački policajci uz pomoć mještana uspjeli spasiti s debla za koje se držala, no djevojčica je pala i odnijela ju je jaka struja.

 

Potragu za njom nastavili su i u subotu ujutro, a u akciju se uključio i veći broj ronioca te podvodni dronovi.

Iz rijeke Dragonje spašena je žena, turska državljanka, majka nestale djevojčice i majka pronađenih petogodišnje djevojčice i 13-godišnjaka, piše 24sata.

Žena se oporavila jučer je otpuštena iz pulske bolnice. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i djecu te je tokom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.