open-navfaktor-logo
search
Uprkos mjerama zabrane
Tužilaštvo TK otvorilo predmet zbog odbrane doktorske disertacije Bahrudina Hadžiefendića
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo je predmet zbog odbrane doktorske disertacije bivšeg ministra zdravstva ovog kantona Bahrudina Hadžiefendića uprkos mjerama zabrane, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.
31.03.2020. u 10:30
get url
text

- Mi smo odmah reagovali, uzeli smo materijalnu dokumentaciju koja se vezuje za to, uzeli smo izjave i još se neke provjere poduzimaju da se utvrdi na koji način je došlo do toga, da li je u skladu odlukama koje je donio Senat i ima li krivične odgovornosti - kazao je Arnautović.

Bivši Ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić održao je odbranu doktorske disertacije 27. marta u amfiteatru na Medicinkom fakultetu u Tuzli, samo dan nakon usvajanja odluke o odgađanju svih odbrana na Univerzitetu u Tuzli.

Senat Univerziteta u Tuzli 26. marta je na vanrednoj sjednici donio odluku o načinu organizacije i realizacije nastave za vrijeme stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa. Ovom odlukom su odgodili sve odbrane diplomskih i magistarskih radova, te doktorskih disertacija do 30. aprila 2020. godine.

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona je u svom saopštenju pozvala na reakciju Kantonalno tužilaštvo TK, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo time što je 27. marta u prostorijama Univerziteta u Tuzli organizirana javna odbrana doktorske disertacije.

- Komora prati aktivnosti svojih članova i još jednom poziva članove i građane BiH da poštuju preporuke kriznih štabova i drugih institucija vlasti - stoji u saopćenju Ljekarske komore TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.