Cum grano salis

Tuzla: Nagrada "Meša Selimović" dodijeljena Semezdinu Mehmedinoviću

Objavljeno: 23.09.2018. u 09:59

Nagradu je uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović

Nagrada za najbolji roman objavljen prošle godine

Prestižna književna Nagrada "Meša Selimović", za najbolji roman objavljen prošle godine na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, dodijeljenja je književniku Semezdinu Mehmedinoviću, za roman “Me’med, crvena bandana i pahuljica”.

Tako je odlučio žiri 18. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis, u sastavu: Faruk Šehić, Adisa Bašić, Mirjana Đurđević, Andrej Nikolaidis i Branko Čegec. Nagradu Meša Selimović uručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, tokom ceremonije dodjele nagrade koja je upriličena sinoć u Narodnom pozorištu Tuzla.

Prema ranijoj odluci žirija u uži izbor odabrana su djela “Me’med, crvena bandana i pahuljica” Semezdina Mehmedinovića, “Luzitanija” Dejana Atanackovića, “Crvena voda” Jurice Pavičića, “Sunce ovog dana” Vladimira Pištala i “Calypso” Ognjena Spahića.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije