open-navfaktor-logo
search
Tradicionalna tribina
U Beogradu o vraćanju "otetih ustavnih nadležnosti RS-u", ko je sve u ekipi "analitičara"
Dobro znana stara ekipa "analitičara" iz Republike i Srpske i Srbije - sutra nova tribina o temi "Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti".
06.12.2021. u 14:41
get url
text

Iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je najavljeno da će na tribini govoriti Vladislav Jovanović, Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Miša Đurković, Milomir Stepić, Slobodan Reljić, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Aleksandar Raković, Dušan Proroković, Željko Budimir i Srđan Perišić.

VEZANI TEKST - Kao "ne miješaju se" u BiH: U Beogradu tribina o "slobodi i samostalnosti Republike Srpske"

U najavi se navodi da se očekuje da će učešće u radu tribine uzeti i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

- Da bi Republika Srpska prešla sa "duha" na "slovo" Dejtonskog sporazuma u skladu sa Ustavom BiH potrebna je natpolovična većina zastupničkih glasova kojom raspolaže vladajuća koalicija. Ali očekuje se da će ovu, po mnogima historijsku, odluku podržati svi patriotski nastrojeni zastupnici. Zapadni saveznici, prije svega SAD i Njemačka, prijete sankcijama. Tvrde da se vraćanjem vojske, pravosuđa, poreza i obavještajne službe u nadležnost Republike Srpske "poništavaju pozitivni efekti" intervencionizma visokih predstavnika i inostranih sudija u Ustavnom sudu BiH, te da to predstavlja korak ka secesiji - stoji u najavi tribine. 

S druge strane, piše dalje, Srbija, Rusija, Kina i pojedine članice EU-a poput Mađarske, podržavaju izvorni dejtonski Ustav BiH.

- Da li se Republika Srpska nalazi pred realizacijom ciljeva Dodikove dugogodišnje političke borbe da joj se vrati oteto ili joj predstoje novi izazovi? - ističe Predstavništvo u najavi tribine. 

I ovu tribinu već tradicionalno organizaraju portali Sve o Srpskoj i Fakti, a uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Представништво Српске у Србији (@predstavnistvorsbg)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.