open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U BiH danas oblačno i nestabilno, ponegdje se očekuju pljuskovi i grmljavina
U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme i nestabilno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji se očekuju na sjeveru Hercegovine.
17.05.2022. u 08:34
get url
text

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prijepodne. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i šest stepeni, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu do 26.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.