open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH do kraja sedmice oblačno vrijeme
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno prijepodne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
07.04.2022. u 08:36
get url
text

Djelomično smanjenje oblačnosti i postupan prestanak padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

Prvog dana vikenda prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje. U višim područjima, u večernjim satima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena. Tokom večeri postupan pad temperature zraka.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, u višim područjima sa susnježicom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu do 14 stepena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.