open-navfaktor-logo
search
Prekršene mjere zabrane
U Crnoj Gori se slavi nova vlada uz trobojke i četničke pjesme
Izbor 42. Vlade Crne Gore proslavljen je na ulicama crnogorskih općina.
04.12.2020. u 23:01
get url
text

Okupljeni građani u više općina su vatrometima proslavili izbor nove Vlade Crne Gore. Na slavljima su prekšene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), kojima se predviđa zabrana javnih okupljanja. Mjerama NKT-a zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, kao i prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetne osobe zajedno na otvorenom javnom mjestu.

U mnogim mjestima slavilo se uz državnu himnu i zastavu, ali i uz srbijanske trobojke, pišu Vijesti.me.

Iz nikšićkog odbora DPS-a saopćili su da su "pristalice nove apostolske Vlade ponovo na sebi svojstven, primitivan način, na ulicama grada, klicali drugoj državi, mahali tuđim državnim zastavama, a pjevali uvrjedljive pjesme na račun svoje, pokušavajući da provociraju građansko i evropsko biće Nikšića".

Oni su kazali da više neće tolerisati njihove upade i napade, primitivizam i nevaspitanje.

Kako su kazali, "varate se ako mislite da evropski i građanski Nikšić neće uzvratiti na dostojanstven način, prkosno i ponosno, po uzoru na naše antifašističke heroje".

- Uzalud vam poziranja u kasnim satima ispred zgrade DPS-a u Nikšiću, šenlučenja na trgu, po nikšićkim ulicama i privatnim birtijama uz četničke pjesme. Zakon će važiti jednako za sve, bez obzira na pritiske koje pokušavate izvršiti na novo rukovodstvo Općine - saopćeno je iz DPS-a Nikšić.

Prema njihovim riječima, "kada bude najpotrebnije izaći će većinski, građanski i evropski Nikšić da sačuvamo obraz našem gradu, koji pokušavate đonom da ukaljate".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.