open-navfaktor-logo
search
Nekoliko opcija
U igri dva, tri imena: Ko će biti novi kapiten FK Sarajevo?
Fudbalski klub Sarajevo doživio je brojne promjene pred proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
03.02.2023. u 21:49
get url
text

Na klupu je stigao Mirza Varešanović, što se nije dopalo navijačima zbog ranijih nesuglasica, a opremu Bordo tima zadužila su i brojna pojačanja. Klub ne štedi novac, što znači da je izlazak na euroscenu prioritet broj jedan.

Pored dolazaka, bilo je i odlazaka, među kojima se ističu Asmir Suljić i Mersudin Ahmetović, i posljednji u nizu - Andrej Đokanović.

Ahmetović se skrasio u Igmanu iz Konjica, Suljić još nije riješio svoj status, dok je Đokanović potpisao za turski Ankaraguču.

VEZANI TEKST - Odlazak Ahmetovića i Suljića: Ko će biti kapiten Sarajeva?

Suljić je ove sezone oko ruke nosio kapitensku traku. Ahmetović je u prošlosti bio kapiten Sarajeva. Kada Suljića nije bilo na travnjaku, traka je bila oko ruke Andreja Đokanovića. Veznjak, a po potrebi i stoper, šest puta je u jesenjem dijelu sezone bio kapiten, međutim njegovim odlaskom se postavlja pitanje ko će biti kapiten Bordo tima u nastavku sezone?

U igri su, po svemu sudeći dva (tri) imena.

Ako je suditi po prvoj pripremnoj utakmici koje je Sarajevo igrao protiv Međugorja, kapiten Sarajeva u nastavku sezone mogao biti Dal Varešanović.

Dal je u tom meču nosio kapitensku traku kada na terenu nije bio Đokanović. Osim Varešanovića, među "favoritima" je dvojac na golmanskoj poziciji Muhamed Šahinović - Belmin Dizdarević.

Još uvijek nije poznato koji će od njih dvojice biti jedinica kod trenera Mirze Varešanovića, ali obzirom na njihov staž proveden u FK Sarajevo jedan od njih dvojice nameće se kao potencijalni kapiten.

U medijima se pojavila informacija da je blizu povratka u Bordo tim stoper Besim Šerbečić. Povremeni Zmaj trenutno nastupa za norveški Aalesund, a dres kluba sa Koševa nosio je u periodu jul 2019. - decembar 2020. godine kada je u Sarajevo došao na posudbu iz Rosenborga.

Šerbečić bi eventualnim povratkom u Sarajevo također bio jedan od glavnih konkurenata za kapitena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.