open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba
U MUP-u saslušane dvije osobe, tužilac formirao predmet: Gdje je pečat Skupštine KS
Konaković mi nije dozvolio preuzimanje pečata, nego je lično stavio pečate, o čemu je sačinjena nova službena zabilješka, navela je sekretar Skupštine
06.01.2020. u 16:06
get url
text

Saga o "nestanku" pečata Skupštine Kantona Sarajevo od 31. decembra preselila se u policijsko-tužilačke klupe, gdje se pokušava utvrditi ko je u pravu, ko u krivu i da li postoji nečija krivična odgovornost.  

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je za Faktor da su 31. decembra u svojstvu svjedoka saslušane sekretar Skupštine KS Almira Kulovac-Šetkić i šef Kabineta predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Aida Arap.

-O pismenoj prijavi koja je dostavljena Drugoj policijskoj upravi upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. Naloženo je da se u svojstvu svjedoka ispitaju dvije osobe, sekretar Skupštine i šef Kabineta. Prikupljeni operativni materijal dostavljen je istog dana Tužilaštvu KS - kazao je Hadžiabdić.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je predmet formiran.

-MUP Kantona Sarajevo dostavio nam je operativni materijal, formiran je predmet, vrše se provjere. Kada bude tužilačka odluka, izvjestit ćemo javnost - izjavila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

VEZANI TEKSTSekretar Skupštine obavijestila MUPKS: Konaković ne želi vratiti pečat i nezakonito ga koristi!

Kulovac-Šetkić obavijestila je 31. decembra prošle godine Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da od petka, 27. decembra, iako zakonom jedina ovlaštena osoba, ne raspolaže pečatom ovog zakonodavnog organa. Službena zabilješka o tome je sačinjena 30. decembra.

Kulovac-Šetkić je također navela da je Elmedin Konaković 31. decembra tražio sve dokumente koje je navela u svom dopisu MUP-u KS.

-Nije mi dozvolio preuzimanje pečata, nego je lično stavio pečate, o čemu je sačinjena nova službena zabilješka. Budući da sam odgovorna osoba za čuvanje i korištenje pečata, a onemogućen mi je pristup istom, u skladu sa članom 367. Krivičnog zakona FBiH, o istom vas obaviještavam radi preduzimanja daljnjih radnji - napisala je Kulovac-Šetkić.

VEZANI TEKSTKonaković javno priznao: Ja sam "zarobio" pečat Skupštine Kantona Sarajevo!

VEZANI TEKSTMarić: Ne mogu da vjerujem da je Konaković javno priznao da je počinio krivično djelo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.