Počelo ljeto

U Neumu očekuju rekordnu turističku sezonu

Objavljeno: 18.06.2019. u 07:29 Autor: E. H.

Svake godine se napravi neki mali pomak i sve se čini da gost bude zadovoljniji. Gosti u toku sezone dolaze uglavnom iz BiH, dok su van sezone gosti iz Francuske, Njemačke, Slovenije, a sve češći su gosti i iz azijskih zemalja

Situacija se popravlja iz dana u dan

Sa sunčanim danima i ljetnim temperaturama u Neum pristiže veliki broj gostiju.

Kako je za Faktor kazao Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, ove godine su očekivanja od turističke sezone velika.

- Očekujemo da bi ovo mogla biti rekordna godina. Kada je u pitanju dosadašnji period, broj dolazaka i noćenja u Neumu je bolji nego u prošloj godini. Sad je trenutno situacija takva da su hoteli i hotelski kapaciteti popunjeni. Privatni još nisu, ali se iz dana u dan popunjavaju. Vrijeme sad ide na ruku, a bilo je i veliki faktor u prethodnom periodu, pa nije bilo više gostiju do sada. Situacija se popravlja iz dana u dan, broj gostiju je sve veći – ističe Krešić.

Krešić ističe da se iz godine u godinu radi i na izgradnji infrastrukture kao i na obogaćivanju ponude.

- Svake godine se napravi neki mali pomak i sve se čini da gost bude zadovoljniji. Gosti u toku sezone dolaze uglavnom iz BiH, dok su van sezone gosti iz Francuske, Njemačke, Slovenije, a sve češći su gosti iz azijskih zemalja koji ne žele da plivaju, da se sunčaju, već da što više obiđu, vide, iz Neuma odlaze na izlete – zaključuje Krešić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije