open-navfaktor-logo
search
Testirano 455 uzoraka
U Republici Srpskoj još 49 osoba zaraženo koronavirusom
U protekla 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 455 uzoraka, a prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod još 49 osoba Republici Srpskoj.
02.05.2020. u 10:22
get url
text

Kako je navedeno iz Vlade RS, 18 osoba je iz Banja Luke, osam iz Dervente, pet iz Bosanskog Broda, četiri iz Laktaša, po tri osobe iz Kotor Varoši, Prnjavora i Kozarske Dubice i po jednoj osobi iz Foče, Prijedora, Ribnika, Doboja i Ljubinja.

Kod 28 osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu s osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza. Ukupno 15 osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Koronavirus potvrđen je kod jednog zaposlenika i 13 korisnika u domu za starija lica u Derventi, gdje će se sprovesti sve predviđene epidemiološke mjere uključujući testiranja svih zaposlenih i korisnika. 

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod pet medicinskih sestara i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Testirano je i još 96 zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i ovi nalazi su negativni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.